تهران ، خیابان مطهری ، ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی جنوبی ، پلاک 158  ساختمان برتر سرویس                        ساعت کاری :  9 الی 21

انواع قطعات موبایل

آشنایی با انواع قطعات موبایل

انواع قطعات موبایل

در این مطلب نکاتی را در مورد قطعات و اجزای سازنده موبایل، برای شما باز گو می کنیم. در این مقاله ابتدا به آشنایی با انواع قطعات موبایل و ساختار های آن ها می پردازیم، و تلاشمان بر ارائه مطالب مهم و کلیدی می باشد. موبایل هم مانند، رایانه قطعاتش بر روی یک برد نصب می شوند. طراحی های برد ها شبیه به یک دیگر نیستند و باهم تفاوت دارند. و این تفاوت با توجه به نوع ساختار گوشی ها تغییر پیدا می کند.

انواع قطعات موبایل

اجزای سازنده موبایل:

  • قابل جلویی موبایل
  • قاب پشتی موبایل

قاب جلویی موبایل:

اجزای تشکیل دهنده این بخش از موبایل شامل تلق، بدنه اصلی، صفحه شماره گیر( در صورتی که گوشی لمسی نباشد) تشکیل می شود.

باتری موبایل اپل

قاب پشتی موبایل:

در این بخش از موبایل  IMEI یا همان شماره سریال پانزده رقمی موبایل می باشد ثبت شده است، و این شماره باعث می شود که سریال اصلی موبایل را که در آی سی تلفن همراه ذخیره شده پیدا کرد. درواقع این شماره سریال اصلی گوشی همان هویت اصلی، یا بیان دیگر همان شناسنامه گوشی می باشد. در ادامه به بررسی انواع قطعات موبایل می پردازیم.

انواع قطعات موبایل

انواع قطعات تشکیل دهنده موبایل:

  • باتری موبایل
  • آنتن مخفی
  • آنتن
  • بازر ( صدای زنگ تلفن همراه)
  • میکروفون

باتری موبایل:

باتری های موبایل انواع مختلفی دارند، که از کاربردی ترین باتری ها را می توان به نیکل کادمیم، لیتیوم یون، لیتیوم پلیمر، که باتری های نیکل کادمیم را علاوه بر موبایل ها در وسایل های برقی منزل هم می توان مشاهده کرد. قبل از خرید باتری حتما مطمئن شوید تا گوشی شما چه نوع باتری ها را ساپورت می کند بعد اقدام به خرید باتری کنید.

باتری موبایل

باتری های لیتیوم پلیمر:

آخرین و پیشرفته ترین نوع باتری ها می باشند که در دسته انواع قطعات موبایل قرار می گیرند، این نوع باتری ها به علاوه بر وزن سبکی که دارند گنجایش باتری را چند برابر نیز می کنند.

باتری های لیتیوم یون:

این نوع باتری ها، باتری هایی بسیار مناسب برای، گوشی های قدیمی هستند و اکثرا در تعمیرات آن ها کاربرد دارند. برا ی استفاده در دستگاه های بزرگ تر مانند تبلت ها از باتری های لیتیوم پلیمر استفاده می کنند. همچنین باید اضافه کرد که باتری های لیتیوم یون از باتری های لیتیوم پلیمری قیمت به نسبت پایین تری را دارا می باشند.

این دو نوع باتری ترکیباتی شبیه به همی دارند. و یک تفاوت با یک دیگر دارند آن هم مقدار گرم شدن آن ها می باشد.

انواع قطعات موبایل

دلایل کمتر شدن عمر باتری ها:

عمر باتری برای تلفن های هوشمند یکسان نمی ماند، با توجه به این مسئله که باتری شارژ می شود عمر آن با گذشت زمان کمتر و کمتر می شود، این امر به دلیل اتفاقات و واکنش های شیمیایی می باشد. سطوح لیتیوم را بر الکترود ها می گذارند تا مقدار ظرفیت تولید برق را بالا تر ببرند و همین منجر به کاهش پیدا کردن مقاومت داخلی باتری و در نتیجه کمتر شدن عمر باتری می شود. مقاومت های بالا تر کار باتری را برای نگهداری ولتاژ مشکل تر می کند، پس در نتیجه مقدار قدرتی که در هر شارژ تولید می شود کمتر می شود،

انواع قطعات موبایل

راه کار هایی برای افزایش باتری موبایل:

روش های زیادی می باشد که باعث افزایش عمر باتری موبایل شما می شود، یکی از آن ها این است که باتری ها هرگز نباید دائما در شارژ باشند. علی الخصوص در باتری های لپ تاپ ای نکته بسیار مهم است و رعایت آن ضروری می باشد. لپ تاپ ها به دلیل نوع کارکردی که دارند اگر باتریشان به طور کامل خالی و پس از آن پر شوند عملکرد بهتری دارند. این روش را یکبار در ماه امتحان کنید. همچنین به شما توصیه می شود تا جای ممکن از شارژر های فندکی و پاور بانک های غیر استاندارد برای شارژ کردن موبایل های خود استفاده نکنید چون این عمل باعث کاهش عمر باتری شما می شود و همچنین به برد تلفن همراه شما آسیب می زند.

انواع قطعات موبایل

علت منفجر شدن باتری گوشی ها چیست؟

باتری هایی که توان بالا تری نسبت به دیگر باتری ها دارند در حال حاضر در دسترس می باشند اما این نوع باتری ها مناسب برای استفاده در ادوات الکتریکی چون موبایل نمی باشند، و دلیل آن ایمن نبودن آن هاست. یکی از متخصصان می یگویند انرژی که شماا در یک فضای کوچک حبس کرده اید بسیار خطرناک می باشد.  اگ باتری بیش از 80 درجه سانتی گراد گرم شود قطعات تجزیه می شوند و در آن زمان است که تلفن همراه شما منفجر شود.

انواع قطعات موبایل

هنگام خرید باتری به نکات زیر توجه کنید:

اگر آن مکانی که باتری گوشی را از آن خریداری کرده اید دمای بسیار بالایی داشت همان لحظه از باتری استفاده نکنید و آن را داخل گوشی قرار ندهید صبر کنید تا دمای باتری با دمای محیط یکسان شود بعد آن را داخل گوشی قرار دهید و شارژ کنید. بعد از اینکه مرحله شارژ باتری به اتمام رسید همیشه تلفن همراه خود را از برق جدا کنید. اجازه ندهید باتری شما با مکانی که دارای رطوبت می باشد برخورد کند.

انواع قطعات موبایل

بازر تلفن همراه چیست؟

بازر یکی از انواع قطعات موبایل می باشد، که این قطعه الکترونیکی در موبایل که کاربردش تبدیل انرژی به صدا می باشد، تقریبا می توان گفت مانند بلند گو عمل می کند اما فرکانس های موجود در بازر مشخص شده می باشد. این قطعه دارای دو پین منفی و مثبت می باشد.

بازر تلفن همراه

نحوه کارکرد بازر چگونه می باشد؟

این قطعه الکترونیکی توسط ولتاژ کار می کند، زمانی که ولتاژ به وسیله پین های ورودی اعمل می شود، به وسیله مقاومت و ترانزیستور موج تقویت می شود و به ارتعاش در می آیند و همین منجر به تولید صدا می شود.

بازر تلفن همراه

میکروفون:

میکروفون ها یکی از انواع قطعات موبایل می باشند که کار آن ها تبدیل انرژی صوتی به انرژی الکتریکی می باشد، اولین میکروفون ساخته شده که منجر به تولید صدا شد در سال 1877 ساخته شد. اما کارکرد میکروفون های امروزی با میکروفون هایی که در گذشته وجود داشتند بسیار متفاوت می باشد، میکروفون های امروزی را می توان در لپ تاپ ها، هدفون ها، موبایل ها، اسپیکر ها و… مشاهده کرد.

میکروفون

میکروفون های خازنی:

از پرکاربرد ترین و رایج ترین نوع میکروفون ها می توان به میکروفون های خازنی اشاره کرد که علاوه بر اینکه ابعاد بسیار کوچکی دارند  قیمت به نسبت پایین تر و مناسب تری نسبت به میکروفون های دیگر دارند،  و نکته دیگر در مورد این میکروفون ها این است که به دلیل حساسیت بسیار بالایی که دارند بسیار مناسب برای استفاده در مدارات الکتریکی می باشند. این دسته از میکروفون ها میکروفون هایی هستند که می توان از آن ها در موبایل ها، هنذفری ها، هدست ها استفاده کرد و همچنین این نکته را فراموش نکنید که این میکروفون ها را نمی توان در استدیو های ضبط موسیقی برای ضبط موزیک استفاده کرد.

میکروفون های خازنی

علت های خرابی میکروفون و اسپیکر موبایل:

در ابتدای مطلب گفتیم که میکروفون ها و اسپیکر ها یکی از انواع قطعات موبایل می باشند،

از شایع ترین مشکلات موبایل ها می توان به خرابی میکروفون موبایل اشاره کرد. اما باید توجه کرد که این نوع خرابی ها با دیگر مشکلاتی که برای تلفن های همراه پیش می آید متفاوت می باشد، خرابی ها و مشکلاتی که برای میکروفون و اسپیکر گوشی ها به وجود می آید در نتیجه اتفاقات مختلفی می باشد، اما بزرگ ترین علت آن می تواند گرفتگی و کثیفی در بعضی قسمت های میکروفون باشد.

میکروفون و اسپیکر

مشکلاتی که در میکروفون ها وجود دارد:
ارسال نکردن صدا:

از نشانه هایی که شما را متوجه خرابی میکروفون تلفن همراتان می کند ارسال نکردن صدا می باشد که مشکل آن خرابی در مدار میکروفون می باشد. اگر به چنین مشکلی بر خوردید تلفن همراه خود را به تعمیرگاه تخصصی موبایل ببرید تا تلفن شما را تعمیر نمایند. آن ها پس از بررسی و یافتن علت و ریشه مشکل اقدام به تعمیر آن می کنند. تشخیص خررابی ها میکروفون کاری نیست که بتوانید خودتان انجام دهید چون دستگاه دیجیتالی می باشد عیب یابی آن فقط باید توسط دستگاه های مخصوص انجام بگیرد.

همچنین جهت تعمیر دوربین جلو آیفون کلیک نمایید.

میکروفون و اسپیکر

دریافت نکردن صدا:

از دیگر مشکلاتی که شما متوجه خرابی میکروفون تلفن همراهتان می کند، عدم دریافت صدا می باشد. متخصصان تعمیرات موبایل برای بررسی این مشکل ابتدا باید محل اتصال بلند گو به برد را نگاه کنند، اگر مقاومت بلندگو درست بودکه بلند و میکروفون سالم هستند در غیر صورت غیر قابل تعمیر می باشد و باید تعویض شود.

قطعی صدا:

از دیگر مشکلاتی که با خرابی بلند گو و میکروفون و اسپیکر مرتبط می باشد، قطعی صدا و یا قطع و وصل شدن آن می باشد. برای تعمیر این قطعه از انواع قطعات موبایل باید مقاومت آن را بررسی کرد اگر صدای خش خش از آن پخش می شد قطعا اشکال در همین بخش می باشد. اما اگر پیش از این تلفن همراه شما دچار آب خوردگی شده باشد ریشه اشکالات آن در سلف می باشد.

جهت تعمیرات گوشی اپل در تهران با قیمتی مناسب کلیک نمایید.

میکروفون و اسپیکر

معرفی انواع قطعات موبایل:

  • خازن
  • دیود
  • برد
  • مقاومت
  • ترانزیستور
  • سیم پیچ
  • آی سی

در ادامه به معرفی انواع قطعات موبایل می پردازیم:

انواع قطعات موبایل

خازن:

خازن به عنوان ذخیره کننده ولتاژ در تلفن همراه وجود دارد و در آن استفاده می شود. خازن ها در انواع متفاوت ساخته و عرضه می شوند. همچنین خازن ها با توجه به مداری که به روی کار کار می شوند کاربرد های متفاوتی نیز دارند. از کاربرد های خازن می توان به این شاره کرد که خازن ها فلش دوربین موبایل استفاده می شوند زیرا برای استفاده از فلش های دوربین ما احتیاج به ولتاژ های بسیار بالایی داریم و این ولتاژ ها توسط خازن برای ما تامیین می شود.

خازن

دیود:

یکی دیگر از انواع قطعات موبایل دیود می باشد، دیود قطعه ای مباشد که علاوه بر اینکه الکترونیکی می باشد دارای دو سر است. دیود ها جریان های الکتریکی را از یک سمت عبور می دهند و در یک جهت دیگر در برابر جریان های الکتریکی قابل عبور مقاومت بالایی دارند. دیود ها دارای انواع مختلفی هستند و کاربرد های بسیا متفاوتی هم دارند.

دیود

مقاومت:

مقاومت ها در دسته کاهش دهنده های ولتاژ قرار می گیرند. از مهم ترین مقاومت های به کار رفته د سخت افزار های تلفن های همراه NTC  می باشد که این مقاومت مقدار ش با توجه به عوامل فیزیکی متغیر می باشد و در دسته ی مقاومت های حرارتی قرار می گیرد.

مقاومت

ترانزیستور:

از مهم ترین قطعاتی که در مدار الکترونیکی وجود دارد ترانزیستور می باشد، از این قطعه در تقویت و یا قطع و وصل کردن سیگنال ها استفاده می کنند. ترازیستور هایی که دارای سه پایه می باشند کاربرد تقویت کنندگی را دارا می باشند. کاربرد این ترانزیستور ها باتوجه به مدار هایی که در آن ها به کار برده می شوند متفاوت می باشد.

ترانزیستور

سیم پیچ یا سلف:

سلف ها قطعاتی منفعل می باشند که انرژی الکتریکی در میدان های مغناطیسی را هنگام گذر جریان الکتریکی از آن دخیره می کنند، این سلف ها از سیمی تشکیل شده اند که ویژگی القایی را دارا می باشند. سلف ها کاربرد بالایی در مدارات فرکانسی دارند یا می توان از آن ها به عنوان تطبیق دو مدار نام برد.

سیم پیچ یا سلف

آی سی  IC

آی سی ها مدار هایی الکترونیکی هستند که روی یک قطعه ی بسیار کوچکی از جنس سلیکون فشرده شده هستند. آی سی ها پایه هایی دارند که که این امکان را به شما می دهند تا به مدار های درون آن دسترسی پیدا کنید. آی سی ها در تمامی مدارات الکتریکی وجود دارند و از پر کاربرد ترین قطعات با کاربرد ها و عملکرد های متفاوت می باشد.

انواع قطعات موبایل

صفحه نمایش:

از دیگر انواع قطعات موبایل صفحه نمایش آن می باشد. تکنولوژی های صفحات نمایش موبایل ها امروزه به دو دسته تقسیم می شوند.  دسته اول آن دسته از تلفن های همراه می باشند که صفحات نمایششان بر حسل ال سی دی می باشد، و دسته دوم آن دسته از تلفن ها می باشد که صفحه نمایش آن ها بر حسب ال ای دی می باشند.

صفحه نمایش

مقایسه صفحه نمایش ال سی دی با صفحه نمایش ال ای دی:

در موبایل هایی که صفحه نمایش آن ها ال سی دی هست نور ها به طور مستقیم  و توسط خود صفحه نمایش تولید و تابیده نمی شوند بلکه نور توسط پشت صفحه تولید و پخش می شود، اما صفحات نمایش ال ای دی این گونه نیست. بلکه در موبایل هایی که صفحه نمایش آن ها ال ای دی می باشد تمامی نور ها توسط  دیود های تابنده نور تابیده می شوند.

صفحه نمایش

بلوک:

در بخش سخت افزار های  گوشی برد هایی وجود دارند، که به بلوک اصلی تقسیم می شوند، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا این سه بلوک را با قطعاتی که دارند برای شما شرح دهیم:

بلوک base band

بلوک Radio

بلوک analog frequency

بلوک base band:

اجزای متصل به این بلوک در بخش میانی به پایین برد دیده می شوند و شامل بخش های منبع تغذیه  می شوند مانند:

آی سی بلوتوث: ارسال و دریافت موج های بلوتوث بر عهده ی این بخش می باشد.

آی سی شارژ: وقتی که آداپتور شارژ به تلفن همراه متصل می باشد، شارژ کردن باتری نوبایل بر عهده این آی سی می باشد.

آی سی پاور: ولتاژ مورد نیاز و دریافت شده از باتری از وظایف این نوع آی سی ها می باشد و با نان Tahavo در بازار شناخته می شود.

آی سی، سی پی یو: از مهمترین نکات در آشنایی با انواع قطعات موبایل  دریافت تمامی اطلاعات از طریق آی سی، سی پی یو انجام می شود.

آی سی اف ام: دریافت اطلاعات مربوط به بخش های رادیو از وظایف این قطعه می باشد.

آی سی حافظه: آی سی هایی که در این بخش کاربرد دارند، Ram FLASH, RAM, E2PROM می باشند.

آی سی رام: این نوع آی سی فقط در بخش حافظه کوتاه مدت رایانه کاربرد دارند و هنگامی که تلفن همراه خاموش شود این اطلاعات از بین می روند.

ای تو پی آر او ام: این نوع آی سی مناسب برای پردازش و نگهداری و حفظ اطلاعات برای مدت طولانی می باشد که عموما با نام مموری شناخته می شود.

فلش: این آی سی مختص به حافظه بلند مدت است که با خاموش شدن گوشی موبایل اطلاعات از بین نمی رود.

بلوک RADIO Frequency:

این نوع بلوک در بخش بالایی سخت افزار گوشی موبایل قرار دارد و کار اصلی آن برقراری ارتباط و دریافت فرکانس می باشد و اطلاعاتی که در یافت می شود به سایر بخش ها منتقل می کند.

قطعات این بلوک:

وی سی او: وی سی او ها در بخش تبدیلات فرکانس ها در گوشی موبایل استفاده می شود، تا در مواقعی که نیاز به تغییرات فرکانس باشد این قطعه وظیفه اش را انجام می دهد.

سوئیچ آنتن: برای برقراری ارتباط تنظیم کننده دو حالت فرستنده و گیرنده می باشد.

آی سی pa:  پاور فایر آنتن می باشد.

آی سی Rf: هندل کردن بعضی کار ها با این قطعه می باشد.

آی سی PF: تقویت و فرستادن فرکانس ها و موج ها بر عهده این قطعه می باشد.

بخش SAW:  عمل فیلتر کردن فرکانس های دور و اطراف گوشی موبایل بر عهده این قطعه می باشد به طرزی که فقط به یکسری از فرکانس ها اجازه دریافت می دهد و بقیه ی فرکانس ها را فیلتر می کند.

آنتن: انجام دریافت کلیه ی فرکانس ها از مخابرات و دکل های مخابراتی از وظایف این قطعه می باشد.

بلوک analog frequency:

میکروفون، اسپیکر و آی سی در این بخش بلوک قرار می گیرد.

آی سی صوت: این نوع آی سی اطلاعات آنالوگ را به دیجیتال و بالعکس تبدیل می نماید. و دریافت و شنیدن صدا از طریق ای نوع آی سی انجام می شود.

میکروفون: زمانی که صدا از طریق آی سی های صوتی به ما منقل می شود صدای ما هم از طریق میکروفون خوانده می شود و به فرکانس های دیجیتال تبدیل می شود و پس از آن فرستاده می شود.

 

دوربین :

از دیگر قطعات اصلی موبایل میتوان به دوربین ها اشاره نمود .دوربین ها برای برخی افراد دلیل اصلی خرید موبایل هستند و این افراد هنگام خرید تنها به دوربین های موبایل دقت میکنند.

در اکثر برند ها دوربین های موبایل توسط شرکت هایی که تخصص کافی در این زمینه دارند مانند سونی ساخته میشود.دوربین ها از چند عدسی که وظیفه متمرکز سازی نور را دارد و یک سنسور که وظیفه تبدیل نور به جریان الکتریکی را دارد.

خرابی های دوربین معمولا شامل عدم توانایی فوکوس و یا باز نشدن نرم افزار دوربین میشود که هر کدام میتواند منشاء نرم افزار یا سخت افزار داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع قطعات موبایل اپل با نمایندگی تعمیرات اپل در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست تعمیرات